PROPOZYCJE POTRAW NA IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE
Gotowe produkty – odpowiednio zabezpieczone i zapakowane – odbierają na miejscu zamawiający.
ZUPY
- Rosół z makaronem
- Zupa krem z borowików z groszkiem ptysiowym
- Zupa krem z dyni-sezonowo
- Zupa krem z brokułów
PÓŁMISKI MIĘS:
- Kotlet de Volaille (z piersi kurczaka z masłem i natką pietruszki) , może być dodatek sera żółtego)
- Kotlet mielony
- Filet z kurczaka panierowany
- Medaliony ze schabu w sosie serowym – gorgonzola
- Kotlet schabowy panierowany
- Zrazy wołowo-wieprzowe w sosie grzybowym
- Kotlet po szwajcarsku (ze schabu, z masłem i serem żółtym)
- Krewetki zapiekane w cieście
- Kaczka pieczona z sosem pomarańczowym lub śliwkowym
- Golonka po bawarsku (z warzywami i piwem )
DODATKI:
- Ziemniaki gotowane młode
- Cząstki ziemniaka pieczone z ziołami
- Kluski śląskie
- Pieczywo mieszane
SURÓWKI:
- Surówka z białej kapusty
- Sałatka z buraczków
- Kalafior gotowany z masłem
- Kapusta czerwona na ciepło z jabłkiem prażonym i rodzynkami
PRZEKĄSKI ZIMNE
- Patery wędlin(mieszane)
- Śledź w oleju
- Rolmopsy (śledzie)
- Ryba po japońsku (ogórek korniszon, papryka świeża, pieczarka świeża, sos pomidorowy)
- Ryby w całości na paterze w galarecie (pstrąg, szczupak lub sandacz )
- Patery ryb wędzonych (pstrąg wędzony, węgorz)
- Galareta z kurczaka ,lub wieprzowa
- Befsztyk tatarski-Tatar
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym-(ryż gotowany, kawałki kurczaka, papryka, por, kukurydza, majonez, przyprawy)
- Galantyna z kurczaka (rolada z farszem mięsnym i pieczarkami)
- Jajka garnirowane (kawiorem, pastą rybną lub farszem z żółtka i szczypiorku z majonezem)
- Tartinki (kanapki ozdobne na bagietce
STÓŁ WIEJSKI

- kiełbasa swojska
- salceson
- szynka pieczona
- smalec ze skwarkami
- ogórki kiszone
- twarożek
- grzyby marynowane
- chleb wiejski
- masło osełkowe
PRZEKĄSKI GORĄCE
- Bigos popularny
- Polędwiczki w sosie kurkowym +kluski lane
- Udko kurczaka pieczone z pieczarkami
- Barszcz czerwony z krokietem 2 rodzaje krokietów (krokiet z mięsem, z serem i z pieczarkami)
- Zupy do wyboru podane we flaczarce z chleba-(żurek z jajkiem i białą kiełbasą, flaczki wołowe, zupa gulaszowa)
- Gołąbki
- Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy
DESERY
- Lody z owocami i bitą śmietaną
- Owoce południowe
- Kostki galaretki owocowej z bitą śmietaną i owocami
- Ciasta ( wg.zamówienia)
- Sałatka owocowa z jogurtem w koszu z arbuza
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE
- Kawa sypana
- Kawa rozpuszczalna
- Herbata z cytryną
- Woda z cytryna i listkiem mięty
Oczekujemy również na państwa sugestie i propozycje w wyborze dań na imprezę okolicznościową.