PROPOZYCJE POTRAW NA IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE


Gotowe produkty – odpowiednio zabezpieczone i zapakowane – odbierają na miejscu zamawiający.

ZUPY

  • Rosół z makaronem
  • Zupa krem z borowików z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem z dyni-sezonowo
  • Zupa krem z brokułów

PÓŁMISKI MIĘS:

  • Kotlet de Volaille (z piersi kurczaka z masłem i natką pietruszki) , może być dodatek sera żółtego)
  • Kotlet mielony
  • Filet z kurczaka panierowany
  • Medaliony ze schabu w sosie serowym – gorgonzola
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Zrazy wołowo-wieprzowe w sosie grzybowym
  • Kotlet po szwajcarsku (ze schabu, z masłem i serem żółtym)
  • Krewetki zapiekane w cieście
  • Kaczka pieczona z sosem pomarańczowym lub śliwkowym
  • Golonka po bawarsku (z warzywami i piwem )

DODATKI:

  • Ziemniaki gotowane młode
  • Cząstki ziemniaka pieczone z ziołami
  • Kluski śląskie
  • Pieczywo mieszane

SURÓWKI:

  • Surówka z białej kapusty
  • Sałatka z buraczków
  • Kalafior gotowany z masłem
  • Kapusta czerwona na ciepło z jabłkiem prażonym i rodzynkami

PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Patery wędlin(mieszane)
  • Śledź w oleju
  • Rolmopsy (śledzie)
  • Ryba po japońsku (ogórek korniszon, papryka świeża, pieczarka świeża, sos pomidorowy)
  • Ryby w całości na paterze w galarecie (pstrąg, szczupak lub sandacz )
  • Patery ryb wędzonych (pstrąg wędzony, węgorz)
  • Galareta z kurczaka ,lub wieprzowa
  • Befsztyk tatarski-Tatar
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym-(ryż gotowany, kawałki kurczaka, papryka, por, kukurydza, majonez, przyprawy)
  • Galantyna z kurczaka (rolada z farszem mięsnym i pieczarkami)
  • Jajka garnirowane (kawiorem, pastą rybną lub farszem z żółtka i szczypiorku z majonezem)
  • Tartinki (kanapki ozdobne na bagietce

STÓŁ WIEJSKI

  • kiełbasa swojska
  • salceson
  • szynka pieczona
  • smalec ze skwarkami
  • ogórki kiszone
  • twarożek
  • grzyby marynowane
  • chleb wiejski
  • masło osełkowe

PRZEKĄSKI GORĄCE

  • Bigos popularny
  • Polędwiczki w sosie kurkowym +kluski lane
  • Udko kurczaka pieczone z pieczarkami
  • Barszcz czerwony z krokietem 2 rodzaje krokietów (krokiet z mięsem, z serem i z pieczarkami)
  • Zupy do wyboru podane we flaczarce z chleba-(żurek z jajkiem i białą kiełbasą, flaczki wołowe, zupa gulaszowa)
  • Gołąbki
  • Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy

DESERY

  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Owoce południowe
  • Kostki galaretki owocowej z bitą śmietaną i owocami
  • Ciasta ( wg.zamówienia)
  • Sałatka owocowa z jogurtem w koszu z arbuza

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE

  • Kawa sypana
  • Kawa rozpuszczalna
  • Herbata z cytryną
  • Woda z cytryna i listkiem mięty

Oczekujemy również na państwa sugestie i propozycje w wyborze dań na imprezę okolicznościową.

Go top